free counter easy
...
-n olvasnak most.

Hallgatókra Hangolva

Te is számítasz!

Utolsó hsz.-k

  • totya: Sziasztok! Teljesen véletlenül találtalak meg benneteket, nem vagyok BTK-s, de ELTE-s igen, és gra... (2008.06.13. 00:28)
  • havas henrik: hát, ez azért szoros volt! (2008.06.08. 17:47)
  • hyperboreios: Na, egy ember, aki végig is olvassa a PBÚ-t! :)) (2008.06.07. 15:52) "Történelmi esemény"
  • kudorfin: Érdekes hogy sokat boncolgatták a Ti szakmai kompetenciátokt... És a mostani karitanács-tagok komp... (2008.06.07. 13:40) "Történelmi esemény"
  • tk_anna: Nagy dolgot vittetek véghez! Le a kalappal. Gratulálok. Nem tudom kmiírta de az a 40% feletti támo... (2008.06.07. 13:37) "Történelmi esemény"
  • Utolsó 20

Csatlakozz az információkhoz

Kedves Hallgatótársam! Kedves SzHÉKes!

2008.05.20. 21:51 | Csapat | 4 komment



Veres Dániel vagyok, 2005 óta a Bölcsészettudományi Kar hallgatója, tibeti és történelem szakpáron. Két éve dolgozom a Hallgatói Önkormányzatban mint szakos érdekképviselő; jelenleg a Távol-Keleti Intézeti Képviselet elnökeként veszem ki részem a mindennapi munkából. 2008 májusáig a Tanulmányi Bizottság tagja is voltam. Megbízatásaimból kifolyólag lehetőségem nyílt alaposabban megismerni a szervezet működését, viszonyrendszereit.

Sajnálattal kellett megtapasztalnom, hogy a Hallgatói Önkormányzat egyre kevésbé tudja képviselni azt az értékrendet, mely miatt két éve a tagja lettem; melyet munkatársaim – kiemelten a csapatomban tevékenykedni kívánó bizottsági elnökök – is magukénak vallanak. Eltávolodtunk a hallgatóktól, sok tekintetben oktatóinktól is.
A tehetséggondozásra, és kiemelten a tudományszervezésre sokkal kevesebb figyelem irányult, mint a „Tudomány” szót nevében is viselő, a legjobb statisztikai mutatókkal rendelkező egyetem, kar hallgatói ezt joggal elvárták volna. Úgy érezzük, a Hallgatói Önkormányzatnak sajnos a saját presztízse volt a fontosabb a hallgatói érdekek, a tudományos, és részben közéleti rendezvények minél hathatósabb képviselete helyett. Ennek tudatában, a változtatás leghatározottabb szándékával vállaltam el a Hallgatói Önkormányzat elnöki jelöltségét.

Munkatársaim eddigi tevékenysége, szakmai hozzáértése és elhivatottsága jelentheti azt a személyi garanciát, melynek segítségével az általunk kitűzött – és alább ismertetésre kerülő – célok megvalósításra kerülnek megválasztásunkat követően.

Határozott véleményünk, hogy a bölcsész oktatónak egy természetes szövetségese van: a bölcsész hallgató. Éppen ezért – a hallgatói érdekek maximális szem előtt tartása mellett – kiállunk a Kar vezetése mellett minden fórumon és bizottságban; ugyanígy támogatjuk az EHÖK és a HÖOK ilyen irányú kezdeményezéseit is.

Programunk egyik sarkalatos pontja a tudományszervezés és a tehetséggondozás kérdése. Örömünkre szolgál, hogy egyre több hallgatói kezdeményezésű és szervezésű tudományos rendezvénynek ad otthont a Bölcsészettudományi Kar. Egyetemünkön ugyanis mindig nívós volt a tudományos élet. Annak érdekében, hogy ez továbbra is így maradjon, célunk a rendelkezésünkre álló, összes ilyen célra fordítható hallgatói támogatás meghirdetése és felhasználása.
A következő elnöki ciklus egyik legfontosabb feladata, hogy megfeleljen az új képzési struktúra támasztotta követelményeknek. Egyetértésben a Kar törekvéseivel minél több BA és MA indításában vállalunk segítő szerepet. Ezzel párhuzamosan pedig – biztosítandó a szakmailag hiteles és hozzáértő utánpótlás kinevelését – felállítunk egy gyakornokrendszert, mely a szükséges képzéssorozat segítségével fokozatosan ismerteti meg az érdeklődőket a Hallgatói Önkormányzat struktúrájával és működési mechanizmusával.
Kiemelkedő igény a campus otthonossá tétele új közösségi terek kialakításával. Ezzel, valamint különböző kulturális és tudományos rendezvények szervezésével (illetve a szervezőket segítő konstruktív részvétellel) elérhetjük, hogy hallgatóink az órákat követően vagy két előadás között is szívesen és tartalmasan múlassák az időt egyetemünkön.

Szervezetünk egységes képe úgy teremthető meg, ha a „belső” és „külső” kommunikációs elveket és irányokat összehangoljuk. Amennyiben ugyanis a HÖK tagjainak nem ugyanaz a kép él a fejében a szervezetről, mint amelyet kifelé kommunikálunk, akkor nem tudunk kellő hatékonysággal működni. A nagyobb közönség elérése, a médiumok megújítása és egy brand alá rendezése ugyanolyan fontos, mint az, hogy a hallgatók személyes kapcsolataiban, kommunikációs pályáin egységes kép jelenjen meg a Hallgatói Önkormányzatról. Nem titkolt célunk tehát a Hallgatói Önkormányzat teljes körű megújítása: meglátásunk szerint szervezetünknek generáció-, arculat- és szemléletváltásra van szüksége ahhoz, hogy újra népszerű, minden hallgatót egyenlő módon képviselő szervezetté váljon.

Csapatunk célja, hogy Hallgatói Önkormányzatunk visszataláljon a gyökereihez, eredeti eszméihez és a hallgatókhoz; szem előtt tartva azt a tényt, hogy mi sem vagyunk többek, mint egyetemi hallgatók, akiknek Ti bizalmat adtatok érdekeitek képviselésére. Meglátásunk szerint ugyanis szervezetünk az elmúlt időszakban meglehetősen eltávolodott a hallgatóktól és érdekeiktől. Ezen szeretnénk változtatni a tudományos és kulturális élet fellendítésével; a mindenkit érintő információk korszerűbb, pontosabb és átláthatóbb közlésével; a Hallgatói Önkormányzattal való kapcsolat megkönnyítésével. Fontos ugyanis, hogy akik a legfelsőbb fórumokon képviselnek Benneteket, ne csak testületileg gondolkozzanak, hanem lokálisan is.

Ezért kérjük megtisztelő támogatásodat.

A bejegyzés trackback címe:

https://acsapat.blog.hu/api/trackback/id/tr88490893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csukalac 2008.05.28. 04:51:44

Ez naggggyon komoly.... :O

Eszter 2008.05.28. 12:07:44

Nem gondoltam volna, hogy ennyire felkészült és alapos programot olvashatok nálatok...csak így tovább!!!!!

Selymes 2008.05.29. 11:38:16

Felvenni a kesztyűt komolyabb feladat, mint bármi más! Dani csak gratulálni tudok! FRISSÜLJÖN A VÉR!!!

Vélemény 2008.05.30. 21:45:24

Teljesen egyetértek, a HÖKből jelenleg azt látom, hogy buli, buli, buli. Nem tudom, hogy milyen összeggel dolgoznak, nincs nyilvános költségvetésük, az egyetemen, bár igaz, én csak a főépületben vagyok járatos, mint letelepedő hely alig van, s a komfortja se az öt csillag. De emellett még órákon át lehetne sorolni a hiányosságokat, pl. Töri fórumon nem a HÖKösök hanem más emberek válaszolnak ami nem baj, de mivel azt látom, hogy válaszra sem méltatják a kérdéseket, de ezzel ellentétben, boldogan hirdetnek minden csupabulit, így azért elgondolkodtató. Másfelől, hogy szavazzon a diák, ha nem tudja kire, szavaz, én ezért nem szavaztam pl. mert nem tudtam, mért érdemes nekem szavazni, mikor nem tudom az illető programját, például.
És akkor még nem beszéltünk, a mozgássérültek hátrányba szorításról, az épület állapotáról, arról, hogy se az egyetem, se a HÖK nem nyúlt nyárra munkát, a könyvtárrendszer káoszáról, és még sorolhatnám.
Szóval, ha tényleg, eltökélted, hogy rendet csapsz, HAJRÁ!
süti beállítások módosítása