free counter easy
...
-n olvasnak most.

Hallgatókra Hangolva

Te is számítasz!

Utolsó hsz.-k

  • totya: Sziasztok! Teljesen véletlenül találtalak meg benneteket, nem vagyok BTK-s, de ELTE-s igen, és gra... (2008.06.13. 00:28)
  • havas henrik: hát, ez azért szoros volt! (2008.06.08. 17:47)
  • hyperboreios: Na, egy ember, aki végig is olvassa a PBÚ-t! :)) (2008.06.07. 15:52) "Történelmi esemény"
  • kudorfin: Érdekes hogy sokat boncolgatták a Ti szakmai kompetenciátokt... És a mostani karitanács-tagok komp... (2008.06.07. 13:40) "Történelmi esemény"
  • tk_anna: Nagy dolgot vittetek véghez! Le a kalappal. Gratulálok. Nem tudom kmiírta de az a 40% feletti támo... (2008.06.07. 13:37) "Történelmi esemény"
  • Utolsó 20

Csatlakozz az információkhoz

Diákjóléti Bizottság

2008.05.20. 21:03 | Csapat | 1 komment




A 2007/2008-as tanévben nagyon szigorú határidő betartását követelte Bizottságunktól az Oktatási Igazgatóság. Idén is szeretnénk tartani ezt a határidőt, hogy minél hamarabb hozzájuthassanak hallgatóink a nekik megítélt támogatáshoz (mivel a csúsztatott ösztöndíjrendszerről való átállás miatt szeptember elején nem érkezik pénz a bankszámlákra).
A gördülékeny bíráláshoz precizitás szükséges mind a hallgatók, mind a bizottsági tagok részéről. Nagy hangsúlyt fektetünk a hallgatók tájékoztatására, hogy a hiányos, rosszul kitöltött pályázatok száma minimálisra csökkenjen. Több fórumon is tájékoztatni fogjuk az igénylőket a változásokról (hírlevél, PBÚ); a beérkező elsősöket már a gólyatáborban informáljuk a lehetőségekről.
Növelni szeretnénk az alaptámogatást igénybe vevők számát, hiszen kereteink a következő félévben nőni fognak a különböző rendeleteknek köszönhetően. 
A bizottsági tagoknak továbbképzéseket tartunk a változásokról (esetleg fél napos pályázatátvevő tréninget), hogy gyakorolhassák a különböző problémás szituációk megoldását. Nagy hangsúlyt fektetünk az empátiára és a titoktartásra; szeretnénk tovább növelni a hallgatói bizalmat a Bizottság irányába. A bizottsági ímél címnek felelőst nevezünk ki.
Az információátadásra nagy hangsúlyt fektetünk, így az erre rendszeresített fórumokon továbbra is válaszolunk a hallgatók által feltett kérdésekre; támogatjuk közös szociális fórum indítását az EHSZÖB-bel.
A már beadott pályázatok archiválását is minél előbb szeretnénk elkezdeni. Az új HÖK háttérirodában erre rendszeresített szekrényekben öt évre visszamenőleg kívánjuk archiválni a beadott pályázatokat. Így nem csak a titoktartási és iratkezelési szabályzatnak felelnénk meg maximálisan, hanem igény esetén könnyen előkereshetővé válik bárkinek a pályázata, hiszen névsor szerint rendeznénk össze mappákba a beadott igénylőlapokat és dokumentumokat.
Pontrendszerünkben kisebb változást szeretnénk eszközölni bizottsági vitát követően. Szeretnénk figyelembe venni az utazási költségeket, hiszen a légvonalas táblázat sok esetben nem tükrözi a valóságot (például Pécs esetében, ahová 196 kilométert mutat a kilométer-táblázatunk, viszont a MÁV 240 kilométerre ad jegyet). E plusz költség figyelembe vételére ad lehetőséget az új jegykiadási rendszer, mely már az útvonalat is jelöli a jegyeken.  
Eddigi jó kapcsolatainkat szeretnénk megőrizni és gyarapítani az EHSZÖB-bel. Más egyetemek szociális ösztöndíjrendszerét pedig szeretnénk csupán kitekintésképpen megismerni.
A rendkívüli támogatások esetében meghatározásra kerülnek a különböző problémák enyhítésére kiutalandó alapösszegek.
Szakmaiság, hatékonyság, gyorsaság, igazságosság és nagyfokú empátia jellemzi majd bizottságunkat, ahogy eddig is.  

A bejegyzés trackback címe:

https://acsapat.blog.hu/api/trackback/id/tr75490817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csuka.e 2008.06.02. 11:32:51

Lacika! Lacika! Ő az aki tényleg mindnet elintéz, annak akinek szükséges!!! Hajrá Laci! Szorítunk érted sokan! Veled vagyunk, így megpróbálva viasszaasni azt, amit eddig Tőled kaptunk!!!!!
A segítséged az odafigyelésed mindig nagyon sokat jelentett nekünk!!!!
pussssszancs
süti beállítások módosítása