free counter easy
...
-n olvasnak most.

Hallgatókra Hangolva

Te is számítasz!

Utolsó hsz.-k

  • totya: Sziasztok! Teljesen véletlenül találtalak meg benneteket, nem vagyok BTK-s, de ELTE-s igen, és gra... (2008.06.13. 00:28)
  • havas henrik: hát, ez azért szoros volt! (2008.06.08. 17:47)
  • hyperboreios: Na, egy ember, aki végig is olvassa a PBÚ-t! :)) (2008.06.07. 15:52) "Történelmi esemény"
  • kudorfin: Érdekes hogy sokat boncolgatták a Ti szakmai kompetenciátokt... És a mostani karitanács-tagok komp... (2008.06.07. 13:40) "Történelmi esemény"
  • tk_anna: Nagy dolgot vittetek véghez! Le a kalappal. Gratulálok. Nem tudom kmiírta de az a 40% feletti támo... (2008.06.07. 13:37) "Történelmi esemény"
  • Utolsó 20

Csatlakozz az információkhoz

Tanulmányi bizottság

2008.05.20. 21:02 | Csapat | Szólj hozzá!



Ba finomítások

Az alapszakok, a vonatkozó határidők és megkötések figyelembe vételével történő módosítások, valamint a képzések finomítása kétségkívül kari feladat, tanulmányi bizottságunk mégis egyik legfontosabb tevékenységének kell lennie a BA kimenet zökkenőmentességének, illetve az MA bemeneti követelmények érthetővé tételének biztosítása. Mindezt az EHÖK és a HÖOK tanulmányi szakembereivel való egyeztetés és együttműködés keretein belül képzeljük el. Lényeges elv az egységesítésre törekvés, vegyük akár a BA diplomamunkák szabályszerű elkészítésének és leadásának problémáját, vagy a felvételi rendszert. Minden esetben maximálisan a hallgatók érdekeit érvényesítjük.

Ma alapítások/indítások

Az elkövetkező két évben az újonnan induló, valamint a már akkredittált mesterszakok indításának előkészítésére nagy hangsúlyt kell fektetnünk.  Fontos, hogy a mesterképzésben részt vevő hallgatók számára is megfelelően legyenek képviselve a hallgatói érdekek, már a felvételi időszakában is. A minél sokrétűbb és egyszerűbb továbbhaladás érdekében a bizottság céljaként tűzi ki a bemeneti követelmények pontosítását, véglegesítését; valamint a hallgatók érdembeni tájékoztatását
Emellett fontosnak tartjuk az interdiszciplináris MA-król szóló tájékoztatókat, hiszen ezek olyan tudományterületek, amelyek eddig nem léteztek karunkon, és sok esetben ismeretlenek a hallgatók előtt.

ETR

Annak ellenére, hogy az ETR számos olyan részegységgel rendelkezik, mely megkönnyíti a hallgatók életét, még mindig több hiányossággal küzd. Ilyen például a hallgatók ki- és befizetési jogcímeinek elkülönítése és csoportosítása, valamint a hallgatók részére történő információáramlás minősége. Ezek orvoslása elengedhetetlen, hiszen az előző években számos probléma származott belőlük. Várható, hogy az ELTE záros határidőn belül megkezdi az átállást az ETR következő verziójára (ETR DOT), kérdés, hogy ebben az esetben az eddigi „helyi” fejlesztések mennyire maradnak meg, menthetőek át, valamint milyen új szolgáltatásokkal bővül az Egységes Tanulmányi Rendszer.
Ugyanakkor az új képzési struktúra állította kihívásoknak is meg kell felelni, gondoljunk itt első körben a szakirány - választásokra, melyek esetében elengedhetetlen a karok közti átjárás biztosítása. Ezen az új ETR-en már lehet ki- és befizetéseket is intézni, ezért fontos, hogy az kellően hallgatóbarát legyen, ezért véleményükkel kívánjuk segíteni a házon belüli fejlesztéseket.

Minőségbiztosítás, OMHV

 Az OMHV Karunkon a legeredményesebb, de sajnos ezt a hallgatóink nem láthatják, mivel az oktatók nem teszik nyilvánossá. Ezért az elkövetkező években kampányt kell indítanunk a hallgatók és az oktatók körében, hogy ténylegesen hasznosnak nevezhessük az Oktatói Munka Hallgatói Véleményezését, hiszen az mindenképp valamiféle visszajelzés lehet mindkét fél számára. A tárgyfelvétel szakaszában például mérce lehet a hallgatók számára a nyilvános OMHV mutató, így könnyítve meg az eligazodást.
A minőségbiztosítás azonban nem kizárólagosan az OMHV-t jelenti. A szabályzatban megfogalmazott minimumokat meg kell valósítani, ugyanakkor kari szinten tovább is kell fejleszteni. Ez hosszú munkát jelent, amelyhez az alapok már lerakása kerültek. Fontos, hogy tovább tudjuk folytatni a MFSz-ben megfogalmazott eljárások elindítását, a hatékony működtetésükben való közreműködést, illetve eredményeinek a szabályzatban meghatározottak szerinti felhasználását.

Osztatlan Képzésű és Főiskolai Hallgatók

Karunkon az oktatás rövid időn belül teljesen a BA és az MA képzésre áll át, de nem szabad megfeledkeznünk a 2006. szeptember 1-je előtt felvételt nyert hallgatóinkról sem, habár számuk évről-évre egyre kevesebb lesz. A fent nevezett képzések különvétele, kiemelése azért is fontos, mert az ebbe a rendszerbe járó hallgatókkal szemben a HKR másként rendelkezik. A kommunikációs problémák elkerülése végett előreláthatóan a BA referens pozíció egy év múlva át fog alakulni osztatlan referensi pozícióvá. 

A Bologna Albizottság a HökBeAvató fényében


Az albizottságot továbbra is évről-évre megszervezzük. Ám feladatuk csak és kizárólag az Intézeti Képviseletek tanulmányi problémáinak a felderítésére és megoldására szorítkozna, mint a TB tagjainak segítői. Ez azért is hasznos számunkra, mert szakspecifikus ismeretekkel elsős hallgatóink rendelkeznek, így könnyebben tudjuk szocializálni őket tanulmányi téren, illetve problémamegoldásban.

Tanárképzési referens


Nemcsak az osztatlan képzésben résztvevőket, hanem a bolognai képzésben tanulókat is érinti a tanárképzés. Mivel hosszú távon akár rezidensi minőségbe is kerülhetnek az MA-s tanárszakos hallgatók, valamint óhatatlanul nehezebb a kapcsolattartás a PPK-s TATOK irodával, főleg probléma esetén, ezért tervezzük egy tanárképzési referens poszt felállítását. Régi adóssága ez Hallgatói Önkormányzatunknak.
Feladata kettős lesz: egyrészt a PPK HÖK-kel való kapcsolattartás, probléma esetén segítségkérés, másrészt a szabályzatokban való jártasság, ami azok kidolgozásánál elengedhetetlen.

Juttatások

Két bizottsághoz köthetőek a hallgatók sokaságát érintő juttatások. Egyrészt a tanulmányi, másrészt a szociális ösztöndíjakról van szó. Ezért elengedhetetlennek tartjuk az együttműködést a Diákjóléti Bizottsággal, akikkel közösen felügyelnénk a juttatások menetét, együttműködve a Hallgatói Juttatások Csoportjával.

A bejegyzés trackback címe:

https://acsapat.blog.hu/api/trackback/id/tr76490812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása