free counter easy
...
-n olvasnak most.

Hallgatókra Hangolva

Te is számítasz!

Utolsó hsz.-k

  • totya: Sziasztok! Teljesen véletlenül találtalak meg benneteket, nem vagyok BTK-s, de ELTE-s igen, és gra... (2008.06.13. 00:28)
  • havas henrik: hát, ez azért szoros volt! (2008.06.08. 17:47)
  • hyperboreios: Na, egy ember, aki végig is olvassa a PBÚ-t! :)) (2008.06.07. 15:52) "Történelmi esemény"
  • kudorfin: Érdekes hogy sokat boncolgatták a Ti szakmai kompetenciátokt... És a mostani karitanács-tagok komp... (2008.06.07. 13:40) "Történelmi esemény"
  • tk_anna: Nagy dolgot vittetek véghez! Le a kalappal. Gratulálok. Nem tudom kmiírta de az a 40% feletti támo... (2008.06.07. 13:37) "Történelmi esemény"
  • Utolsó 20

Csatlakozz az információkhoz

Doktorandusz bizottság

2008.05.20. 21:00 | Csapat | Szólj hozzá!




A bizottság feladatköre sokrétű: egyrészt biztosítania kell a posztgraduális képzésben részt vevő hallgatók közötti színvonalas információáramlást és érdekképviseletet, másrészt a rendelkezésre álló eszközökkel segítenie kell a kari tudományos élet minél zavartalanabb működését. Előbbi érdekében célunk egy, a Bölcsész hírlevélhez hasonló felépítésű online híranyag létrehozása és lehetőség szerint havi rendszerességű kiküldése a doktorandusz hallgatóknak. Ezen hírlevél főbb témakörei: aktuális konferencia felhívások és meghívók, egyéb kiemelkedő kulturális rendezvényekről szóló rezümék és ösztöndíjak ismertetése. A kari Doktori és Tudományszervezési Hivatallal egyeztetve e hírlevelekben értesítjük hallgatóinkat a fontos tudnivalókról, határidőkről is.
A hírlevélhez szükséges címlistát a doktori iskolák vezetői és a tanszéki adminisztrátorok segítségével gyűjtjük össze. A hírlevélre való jelentkezés önkéntes lesz; kiadványunk igényességével, közérdekűségre törekvésével és precizitásával kívánjuk növelni olvasóink létszámát.
Hatékony munkánkhoz másrészről elengedhetetlen az is, hogy az egyes kari doktori iskolákból egy – egy hallgatót mint helyi koordinátort, kapcsolattartót fel tudjunk kérni segítőnek.
Kiemelten kívánjuk támogatni a kari (teljesen vagy részben) doktori kezdeményezésű, szervezésű tudományos konferenciák, műhelyek megtartását. Mivel már az alapképzésben részt vevő hallgatóink is szép számban vesznek részt ilyen rendezvényeken, fontosnak tartjuk, hogy ezeket a doktori felvételihez szükséges tudás és technikai ismeretek megszerzésének, mintegy előre tekintő fórumnak tekintsék. A doktori felvételi eljárás megindulását megelőzően doktori felvételi tájékoztató megtartását tervezzük a kari Doktori és Tudományszervezési Hivatallal együttműködve, hogy ezzel is segíthessük hallgatóink döntését, felkészülését.
Folytatni kívánjuk az előző bizottsági elnök nagy sikerű kezdeményezését: a Határátlépések című doktorandusz – előadássorozatot félévente hat alkalommal.
Szükségesnek tartjuk, hogy az egyes doktori iskolák által szervezett konferenciák nagyobb nyilvánosságot, publicitást kapjanak. Hallgatói Önkormányzatuk online felületén – a Kommunikációs Bizottsággal együttműködve – tervezzük a közérthető, könnyű kezelésű doktorandusz - felület kialakítását.
Az utóbbi időben sajnálatosan háttérbe szorult, a Doktorandusz és a Belügyi Bizottság társszerkesztésében megvalósuló Első Század című tudományos folyóirat kiadását kiemelten kívánjuk támogatni; doktorandusz hallgatóinknak hivatkozható publikációs lehetőséget kívánunk nyújtani ennek (valamint a tervezett online verziónak) a segítségével.
Tervezzük az egyes Tudományos Diákkörökkel való kapcsolatfelvételt; esetleges részbeni kooperációt. Kezdeményezzük, hogy a diákköri konferenciákon előadást tartó, illetve a (részben vagy egészben) BA illetve MA hallgatókból álló, konstruktív tudományos műhelyt szervező doktorandusz hallgatók kreditet kaphassanak munkájukért. A kezdeményezés azért is hasznos lehet, mert jelenleg sem véglegesített a posztgraduális hallgatók óratartásának kérdése.
A külföldi ösztöndíjak számbavétele – együttműködve a Külügyi Bizottsággal – sarkalatos pontja programunknak. Számos opció megpályázható a doktoranduszoknak, melyek kissé más formában ugyan, de az első diplomás hallgatók számára is elérhetők; mégis úgy érezzük, ezek a lehetőségek nem kellőképpen kihasználtak a phd – hallgatók körében.
Az oktatói leterheltség miatt szükségszerű (és előzetes problémafelvetésünk idején több doktori iskola vezetősége sem zárkózott el ettől a lehetőségtől), hogy doktorandusz hallgatók vállalják, vagy legalábbis segítsék a tanszéki ösztöndíj – koordinátori feladatokat, szintén kreditek ellenében.

A bejegyzés trackback címe:

https://acsapat.blog.hu/api/trackback/id/tr10490807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása