free counter easy
...
-n olvasnak most.

Hallgatókra Hangolva

Te is számítasz!

Utolsó hsz.-k

  • totya: Sziasztok! Teljesen véletlenül találtalak meg benneteket, nem vagyok BTK-s, de ELTE-s igen, és gra... (2008.06.13. 00:28)
  • havas henrik: hát, ez azért szoros volt! (2008.06.08. 17:47)
  • hyperboreios: Na, egy ember, aki végig is olvassa a PBÚ-t! :)) (2008.06.07. 15:52) "Történelmi esemény"
  • kudorfin: Érdekes hogy sokat boncolgatták a Ti szakmai kompetenciátokt... És a mostani karitanács-tagok komp... (2008.06.07. 13:40) "Történelmi esemény"
  • tk_anna: Nagy dolgot vittetek véghez! Le a kalappal. Gratulálok. Nem tudom kmiírta de az a 40% feletti támo... (2008.06.07. 13:37) "Történelmi esemény"
  • Utolsó 20

Csatlakozz az információkhoz

Belügyi, Sz. K. & T. Bizottság

2008.05.20. 21:39 | Csapat | 9 komment




Belső Kommunikáció

A Bizottság felelős a Hallgatói Önkormányzaton belüli zavartalan kommunikációért. Az információáramlás egy szervezet hatékony működésének gyenge pontja lehet, ezért erre fokozottan ügyelni kell. A Kommunikációs Bizottsággal és az intézeti képviseletekkel egyeztetve, egymás munkáját segítve, kívánjuk végezni ezen tevékenységet. Célunk, hogy a hatáskörünkbe tartozó szükséges információkkal időben ellássuk a Hallgatói Önkormányzatban bármilyen tisztséget vállaló személyt. A levelezőlistákat aktívabbá, a HÖK honlapját a Kommunikációs Bizottsággal együttműködve dinamikusabbá, látogatottabbá, átláthatóbbá, akadálymentessé, a kari honlappal kompatibilisebbé kívánjuk tenni.

Tehetséggondozás és a tudományos élet támogatása

A Bizottság másik, hangsúlyosabb feladata a hallgatói tehetséggondozás segítése.
Kiemelt feladatunknak tekintjük a kari tudományos diákkörök támogatását: honlapunkon illetve az ELTE Ténykönyvben fel kívánjuk tüntetni a felelős oktatók mellett a diákelnökök nevét, elérhetőségét is. A megújuló HÖK honlapján könnyen elérhető linkekkel mutatnánk be a diákkörök tevékenységét és lehetőséget teremtenénk akár egyetemek közti kapcsolattartásra is. Az alaposabb szervezettségre és a nagyobb hírverésre a jövő évi OTDK miatt fokozott igény alakult ki. Az ehhez szükséges forrás előteremtését a HKR térítési és juttattatási szabályzatának kari különös részében előírtak szerint támogatnánk.
A tudományos ösztöndíj összege  ez alapján öt jogcímen kerülhet odaítélésre:
Tudományos Ösztöndíj Pályázat, az Év Publikációja Pályázat, az Év Tudományos Rendezvénye Pályázat, az OTDK döntőjében résztvevőket támogató pályázat, valamint az előbb felsoroltak valamelyikének maradványára kiírt pályázat. A Tudományos Ösztöndíj Pályázat félévente, az Év Publikációja Pályázat és az Év Tudományos Rendezvénye Pályázat évente, az OTDK döntőjében résztvevőket támogató pályázat pedig az OTDK döntőjének félévében kerül kiírásra. A pályázatok kiírásáról és a bíráló bizottságok felkéréséről a HÖK Tudományos Ösztöndíj Titkára gondoskodik. (ELTE SZMSZ II. kötetének (HKR) a XVI. FEJEZET, 352. § ad 99 §)

Az elmúlt évben a maradványok szétosztásáról a hallgatók nem voltak kellőképpen tájékoztatva. Ezt elkerülendő a határidők korábbi kiírását tervezzük. A tudományos ösztöndíj összegét mind az öt jogcímen igyekszünk maximálisan kihasználni.
A kari, hallgatók által szervezett konferenciák költségeit lehetőségeinkhez mérten szintén a HKR-ben előírtak alapján támogatnánk. A SzHÉK-ek közti vetélkedésben komoly presztízzsel bírna ugyanis, ki nyeri el az Év Tudományos Rendezvénye Pályázatot.

A tutorálást hátráltató tényezők közt szerepel a hallgatók és oktatók információhiánya. Ezen kívánunk segíteni az Intézeti Képviseletekkel együttműködve. A plusz krediteken kívül a közeljövőben fel fog értékelődni a tutorálás szerepe. A bolognás hallgatók tanrendje túl kötött ahhoz, hogy az őket érdeklő kurzusokból a lehető legtöbbhöz hozzájussanak. Emellett a választott oktatóval kialakított személyes kapcsolat, elhivatottságának bizonyítása esetleg garancia lehet a hallgató MA képzésre való bekerülésének.

Kiadványok

Első Század

Az Első Század, a HÖK tudományos folyóirata ebben a tanévben méltatlanul mellőzve lett. A Doktorandusz Bizottsággal folytatnánk a közös munkát a félévente megjelenő folyóirat szerkesztését tekintve. A visszajelzésekre támaszkodva továbbra is elengedhetetlennek tartjuk a cikkek idegen nyelvű rezüméjét.

BeTeKintő

A gólyák első egyetemi napjait segítő kiadványnak minden lehetséges kérdésről alapvető információkkal kell rendelkeznie. Mivel a füzet terjedelme véges, fontos annak feltüntetése is, hogy a BeTeKintőből esetlegesen kimaradt kérdésekre válaszukat hol lelhetik fel. A bizottság a korábbi kiadványok megvizsgálásával, és volt gólyák véleményének kikérésével ötletbörzét tart, melynek eredményeképpen könnyed, érthető stílusban, a BTK szellemiségét tükröző kiadvánnyal ajándékozza meg a gólyákat.

Utánpótlásunk

Meglátásunk szerint az utánpótlásképzés inkább belügyi feladat, ezért a Bizottságban létrehoznánk egy új, szervezetünkben eddig példa nélküli gyakornoki rendszert (HökBeAvató), amely keretében bármely beiratkozott hallgató betekintést nyerhet a Kar és a HÖK munkájába és felépítésébe. A program emellett alapvető érdekképviseleti, rendezvényszervezési, csapatépítési ismereteket nyújt, amelynek bárki hasznát veheti. A HÖK bizottságaiba szintén a programon keresztül kerülhetnek be a legrátermettebb résztvevők. Ezáltal az „utánpótlás" szakmai alapokon nyugodhat, a programba jelentkező hallgatók tájékozottabbak, a SzHÉK-esek pedig képzettebbek lesznek. Ezt a programot a Belügyi Bizottság az összes Bizottság egy-egy tagjával konzultálva koordinálja.

A bejegyzés trackback címe:

https://acsapat.blog.hu/api/trackback/id/tr37490876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

titkos támogató 2008.05.30. 11:08:06

Név nélkül írok, mert szerintem a vizsgajegyeimen is megláccódni, ha vállanám, ki vagyok.

Nálunk az IK alakulón szavazni kellett hogy támogatjuk-e Nemes Lacit (én mellette volnék amúgy, de ez nagyon nem tetszett).. szavaztunk, nyiltan, de az már nem volt kérdés hogy Danit támogatjuk-e?
Ez, akár mi is van, nem fair! Amikor beléptem a HÖK-be azt hittem egy demokratikus önkormányzatba lépek be.

Nagyon sajnálom hogy így alakult, nem tudom hogy fogok szavazni ezek után.

1 kgy tag

moderált hozzászoló 2008.05.30. 23:34:19

Gyerekek, én régi motoros vagyok a HÖK és EHÖK környékén, és nagyon örülök a kezdeményezéseteknek!!
Azt a ( ) ami ott van, úgy kell kitakarítani, hogy csak nyekkenjen. Annyira belterjes, hallgatókkal nem törődő, csak a presztízsre gondoló, ( ) rendszert építettek ki, amire büszkék, és amelynek szemetét bőszen takargatják mások elol.

Remélem sikeresek lesztek, és ha mást nem, de a változás szükségét ki tudjátok kényszeríteni. ( )*


*a Csapat moderálási elvei és a tiszta kampány miatt bizonyos részleteket töröltünk

egy másik kgy tag 2008.05.31. 14:04:45

Én csak annyit válaszolnék az "1 kgy tagnak", hogy a mi alakuló ülésünkön ez a történet éppen fordítva játszódott: szavaztunk Daniról, majd , mint akik jól végezték dolgukat hazamentünk! Érdemes elgondolkodni rajta.

szhékes 2008.06.02. 02:03:29

Hmmm, érdekes eszmefuttatás. Mi nem szavaztunk senkiről, de egyértelmű "ajánlást" kaptunk. Instrukcióként nem értékelném ezeket, már azon a koron túl vagyok XD! Ami kell, az szerintem tisztesség, és becsület magunkkal és társainkkal szemben.

Adorno 2008.06.02. 08:44:47

Nem tudom mit jelenthet de pl a mi intézetünkben 1általán nem volt ilyen szavazás. Éppen ezért én tanácstalan vagyok. Annyi mindent mondanak meg hát a programok is teljesen más.

Mert szerintem jó ha másmilyen lesz a PBÚ meg az állvány az naggyon jó ötletnek tartom!

Ja és különben mi az az E-HÖK?

Csapat 2008.06.02. 09:03:30

EHÖK : Egyetemi Hallgatói Önkormányzat, ez a szervezet koordinálja a nyolc kari HÖK munkáját (inkább csak segíti). Ők szervezik az egyetemi szintű hallgatói programokat. A legfelsőbb fórumokon az összELTE hallgatók érdekeit képviselik.

havas henrik 2008.06.02. 12:39:28

Hát én ilynről nem halottam. Mindenhol Nemes volt a kérdésben.
Hol volt ez "másik KGY tag" ????

Adorno 2008.06.02. 13:46:06

Már bocs de mi az hogy "EZ"??? Akár mi is van ő is egy ember...

havas henrik 2008.06.02. 13:51:48

Az EZ az előző kommentben az esetre vonatkozott. Hol volt ez (mármint az hogy Danira rákérdeztek), és utána az illető neve, "egy KGY tag" - idézőjelben, hogy láccodjon hogy wez külön van.
Igen, ő is egy ember.

Miért? Írtam olyat ami nem erre enged következtetni? :D
süti beállítások módosítása