free counter easy
...
-n olvasnak most.

Hallgatókra Hangolva

Te is számítasz!

Utolsó hsz.-k

  • totya: Sziasztok! Teljesen véletlenül találtalak meg benneteket, nem vagyok BTK-s, de ELTE-s igen, és gra... (2008.06.13. 00:28)
  • havas henrik: hát, ez azért szoros volt! (2008.06.08. 17:47)
  • hyperboreios: Na, egy ember, aki végig is olvassa a PBÚ-t! :)) (2008.06.07. 15:52) "Történelmi esemény"
  • kudorfin: Érdekes hogy sokat boncolgatták a Ti szakmai kompetenciátokt... És a mostani karitanács-tagok komp... (2008.06.07. 13:40) "Történelmi esemény"
  • tk_anna: Nagy dolgot vittetek véghez! Le a kalappal. Gratulálok. Nem tudom kmiírta de az a 40% feletti támo... (2008.06.07. 13:37) "Történelmi esemény"
  • Utolsó 20

Csatlakozz az információkhoz

Gazdasági bizottság

2008.05.20. 21:35 | Csapat | Szólj hozzá!



Céljaink


A Gazdasági Bizottság feladata a Hallgatói Önkormányzat működési feltételeinek biztosítása, a rendelkezésre álló anyagi keretek ésszerű és szabályszerű felhasználásával. Az infrastrukturális körülmények kifogástalan fenntartásával, a kiadványok, a rendezvények és az érdekképviselet támogatásával a HÖK munkájának hatékonyságát kell elősegíteni – nem feledkezve meg a hallgatói, tisztségviselői munka megbecsülésének garantálásáról sem. Célunk továbbá a már korábbi küldöttgyűlési határozat értelmében elfogadott 2008. évi költségvetés pontos végrehajtása.

Infrastruktúra

A Múzeum krt. A épület központi HÖK irodájának, a Rákóczi u. 5. hallgatói irodájának és a kilátásban lévő új helységeknek az Ifjúsági épületben illetve a kari lap szerkesztőségének fenntartása mellett figyelmet kell fordítani a HÖK által használt kisebb helységek (SzHÉK Irodák) ellátására; lehetőség szerint további helységekkel szükséges bővíteni a rendelkezésre álló teret a hallgatói érdekképviselet számára. Fontos a campus otthonosabbá tétele: új közösségi terek kialakításával (például az Ifjusági épületben), valamint kulturális programok szervezésével elérhetjük, hogy a hallgatók az órákon kívül vagy két előadás között is szívesen múlassák az időt az egyetemen.
Elsődleges célunk, hogy minél több hallgatói képviselő tudja használni az irodákat az informatikai háttér (számítógépek – nyomtatók - internet) kiszámíthatóságának megteremtése és az elavult eszközök lecserélése mellett, mely alapvető feltétele a zavartalan munkavégzésnek. Elengedhetetlen feladat a kar által a közeljövőben kiépítendő WiFi hálózat létrejöttének akár financiális eszközökkel történő ösztönzése is. Az irodaszerek és irodai eszközök (fénymásoló, telefon, projektor) gazdaságos felhasználásával és szabályozott használatával mintát kell adni a közösségi munkavégzéshez. A Bizottság feladata a hallgatói számítógépterem szerepének felülvizsgálata és egy új, digitális többfunkciós – az irodai szükségletekhez alkalmasabb - fénymásológép beszerzésének előkészítése is.

Tájékoztatás

A Bizottság feladatai közt továbbra is kiemelt szerepet kap a kari tájékoztató; információs, kulturális és tudományos kiadványok megjelentetéséhez valamint a HÖK honlapjának működéséhez szükséges körülmények kifogástalan megteremtése. A Bizottság elnökének feladata az aktuális kiadványok megjelenéséért felelős személyekkel való kapcsolattartás, az esetleges szerződések előkészítése, ellenőrzése. A megjelentetésre váró kiadványaink: Pesti Bölcsész Újság (megjelenés: szemeszterenként legalább öt lapszám);a Betekintő című információs füzet (megjelenés: őszi félév első hét - első évesek beiratkozására);
Hallgatói Zsebnaptár (megjelenés: minden szemeszter elején); a külföldi ösztöndíjakról tájékoztató Kitekintő (megjelenés: minden tavaszi szemeszter); a Kar hallgatóinak tudományos tevékenységét támogatva folytatni kell az Első Század tanulmánykötet megjelentetését. Honlapunk megújításának és szerkesztésének finanszírozása is a Bizottság és az önkormányzat központi feladata.

Érdekvédelem

A Bizottságnak gondoskodnia kell arról, hogy az érdekvédelemmel kapcsolatos kiadásokat átvállalja, illetve lehetőség szerint mérsékelje azt a részt vevő tisztségviselőktől a Hallgatói Önkormányzat (HÖOK és EHÖK programokon, a hallgatói érdekképviselők számára szervezett vezetőképzőkön és különböző szakmai konferenciákon való részvétel támogatása).
Rendezvények A Gazdasági Bizottság megtervezi és ellenőrzi az Önkormányzat által szervezett programok pénzügyi vonatkozásait. A szakos rendezvényekhez a Bizottság olyan technikai eszközöket (kivetítővászon, ELTE BTK HÖK pólók és egyéb promóciós termékek stb.) kíván beszerezni, amelyeket minden SzHÉK tud használni saját programjához, sikeresebbé téve ezzel a rendezvényt.
Kiemelt feladat továbbra is az Önkormányzathoz kapcsolódó hagyományos, illetve néhány új rendezvény támogatása:

• B T K G ó l y a t á b o r 2 0 0 8
• B T K G ó l y a b á l
• E d u c a t i o 2 0 0 8
• K a r i N a p o k 2 0 0 8
• B T K F i l m n a p o k 2 0 0 9

Hallgatói Normatíva

Feladatunk a HÖK tisztviselők fizetésének a szabályzatokban rögzített módon történő kiutaltatása. A hallgatói normatívából rendelkezésünkre álló keretösszegből továbbra is támogatni kívánjuk a Tanulmányi Hivatal adminisztrációjában és az indexfeldolgozásban segítő hallgatókat, a diákigazolvány érvényesítésében résztvevő diáktársainkat, valamint három könyvtári gyakornokot; illetve minden olyan alkalmi diákmunkát a karon, mely a hallgatók főként tanulmányi ügyeinek intézését könnyíti és gyorsítja.



Koordináció

A Bizottság elnökének feladata a kari Gazdasági és Üzemeltetési Hivatal vezetőjével és illetékes alkalmazottaival, valamint a Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság Pénzügyi Osztályának ügyintézőjével való folyamatos kapcsolattartás, rendszeres konzultáció. A Bizottság elnökének feladata az EHÖK gazdasági bizottságával való együttműködés, részvétel a megbeszéléseken valamint közös projektek kidolgozása.

A bejegyzés trackback címe:

https://acsapat.blog.hu/api/trackback/id/tr59490871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása